Mé.rtzitting 2023 – Straatcarnaval op 2 pleinen

Na twee jaar afwezigheid bruist de carnaval als nooit tevoren. Op zaterdag 18 februari trapt traditiegetrouw de Mé.rtzitting in het centrum van Gennep weer af.

Mé.rtzitting 2020

Wat is er veranderd?

De organisatie heeft de afgelopen twee jaren niet stil gezeten en heeft gekeken naar vernieuwing en verbetering van het evenement dat al voor de 20e keer gehouden wordt.

Om te beginnen is het logo van de Mé.rtzitting vernieuwd en opgefrist. Daarnaast hebben we besloten over te gaan op ‘PIN only’ om de snelheid aan de kassa’s te vergroten.

Een tweede plein

De grootste verandering dit jaar is het tweede plein, de Zandpoort, ter hoogte van het Jan Lindersplein. Hier zal het verkeer in de Zandstraat plaats moeten maken voor een podium midden op de weg waar al vanaf twaalf uur een groot scala aan top artiesten op zal treden. Als organisatie hopen wij hiermee de grote drukte op de Markt te verminderen. Ook zal het publiek nog een verandering worden gepresenteerd, maar dat blijft een verrassing. Het podium Nieuwstraat komt te vervallen.

Impressie locatie Plein Zandpoort

Streetfood

Het idee van de twee pleinen is, dat je als bezoeker net als bij grote festivals van het ene optreden naar het andere kunt lopen. De Zandstraat die beide podiums met elkaar verbindt zal met een aantal food trucks in combinatie met de lokale eetgelegenheden een welkome afwisseling zijn voor de inwendige mens.

Afsluiting Mé.rtzitting 2020 met Promilaasj

Programma

Het programma dan… 6 ras-artiesten op beide podia!

Kortom de Straatcarnaval 2023 wordt een nieuwe beleving voor jong en oud!

De Stichting Mertzitting is een samenwerkingsverband tussen de Carnavalsvereniging Maskotters uit Ottersum en ’t Bombakkes uit Gennep in; met dank aan de vele vrijwilligers

Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws, Nieuws. Bookmark de permalink.