Mertzitting XL in 2019

Foto Mè.rtzitting 2018

De Mèrtzitting in Gennep is al jaren een begrip. Sinds de eerste editie in 2002 is het muzikale evenement uitgegroeid tot het grootste carnavalsfeest in de kop van Noord Limburg. Op de zaterdag voor de vastelaovend trakteert de stichting Mèrtzitting het aanwezige publiek op muziek en artiesten van voornamelijk Limburgse bodem. Zoals elk jaar kijkt de organisatie kritisch terug naar welke verbeteringen kunnen worden toegepast. Voor 2019 resulteert dat in een aantal belangrijke wijzigingen.

Een tweede podium

Om het publiek nog beter te kunnen bedienen plaatst de Stichting Mèrtzitting dit daarom jaar een 2e podium. Dat betekent dat er een podium is op de vertrouwde plek voor het stadhuis én een podium in de Nieuwstraat (zijstraat van de Zandstraat, tot aan achterzijde Slagerij Verheijen)). Hierdoor wordt een aaneengesloten terrein gecreëerd van de Markt voor het stadhuis tot in de Nieuwstraat. Beide podia hebben hun eigen programmering. Op deze manier komt elke bezoeker aan zijn trekken. Voor het programma kijk hier.

En ook een tweede ingang!

Afgelopen jaar is gebleken dat de toegang tot de Markt niet al te vlot verliep. De rij was erg langs en het ritsen met bezoekers uit de Nieuwstraat ging ook niet soepel. Om lange deze lange wachtrij dit jaar te voorkomen wordt er tijdelijk een tweede ingang aan de Niersstraat gemaakt. Dus kom je van “gunne ka.nt” de Niers dan kun je deze ingang gebruiken. Let wel, deze ingang zal het publiek binnenlaten tot een half uur na aanvang (14.30h) van de Mèrtzitting. Ook zal deze tweede ingang voorzien worden van een kassa met grotere capaciteit. De toegang is uiteraard zoals altijd gratis.

Pinnen

Naast al deze nieuwigheidjes is het in 2019 ook mogelijk om te pinnen bij de kassa. Dus hoef je ook niet per cee meer bij de bank langs te gaan.

Tot slot de elf geboden nog eens!

De stichting Mèrtzitting vertrouwt erop met de uitbreiding en aanpassingen van het evenemententerrein onze bezoekers een fantastische Mèrtzitting te bezorgen. Wij vragen jullie wel de Elf Geboden in acht te nemen om hier zeker van te zijn.

Voor actuele informatie hou onze website in de gaten of onze facebookpagina in de gaten.

Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws. Bookmark de permalink.