Programma Mertzitting 2020

De Mè.rtzitting is hét Vastelaovend evenement van de regio. Een begrip in Gennep en omstreken of je nu wel of geen carnavalsvierder bent, iedereen kent het.

En iedereen wil er bij zijn als diverse artiesten de mensen vermaken, ontroeren of enthousiast maken met hun liedjes en acts. Net als vorig jaar heeft de organisatie twee pleinen ter beschikking en dat zorgt voor grote dilemma’s bij de bezoekers. Waar is het leuk en waar is het dan te doen?

Twee pleinen, twee podiums !

De organisatie heeft bewust deze keuze gemaakt. Het zou mooi zijn als er meer beweging komt in het publiek. Het ene moment kies je voor het ene plein het andere moment voor het andere aldus de organisatie.

Podium Nieuwstraat zorgt voor een wat gemoedelijkere en knusse sfeer, echt een plein voor de fijnproevers. Op de markt kom je ook aan je trekken wat betreft carnavalssfeer maar dan in een groter geheel. Voor iedereen is er wel wat.

Podium Nieuwstraat

Vanaf 12.00 uur is het evenemententerrein geopend. Zowel aan de Zandstraat als aan de Niersstraat is een ingang. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Programma podium Nieuwstraat

Vanaf 12.00 zal de muziek vanaf dit podium knallen. Muzikaal ondersteund door DJ Hans wordt de middag gepresenteerd door het hilarische duo Marcel en Antoin. Zij nemen geen blad voor de mond, maar wel met respect naar de artiest, en staan garant voor een echte Vastelaovend middag.

Everlanders Middelaar

De Everlanders is een gezellig stel muzikanten uit Middelaar (de kop van Noord-Limburg). Onze muziek bestaat uit een breed repertoire, variërend van dans- tot carnavalsmuziek. In het voorjaar van 1968 opgericht als Egerländer kapel en daarmee ook permanente hofkapel voor carnavalsvereniging De Krölstarte in Middelaar, wat tot de dag van vandaag nog steeds zo is.

Indy en Stijn

Wie bij Vrienden van Gennep is geweest heeft al kennis kunnen maken met dit jong duo uit Milsbeek. Met prachtige zand brachten zij daar moderne Nederlandstalige nummers. We zijn benieuwd wat zij voorons in petto hebben.

Verrékkes moj

Verrékkes Moj, uit Venray, de winnaar van het Tiener Vastelaovend Kónkoer 2018 en 2019. Zij zullen het plein zeker op z’n kop zetten met hun nummer; de Waereld op de kop. We kennen ze al van D’n Aftrap 2019 en de Mertzitting van 2018.

De Geliende

Code ‘road-gael-greun’, De meiste sjpas, Wo zit ’t bie dich?, De träöt laeg, Hand in hand, Läogske sjmink, ’t Lètste laok en De patsj.

Limburgse carnavalsliedjes die door de hele provincie worden meegezongen. Stuk voor stuk top 3 liedjes van het LVK. Maar ook: allemaal liedjes bedacht en gebracht door Maurice Pluijmakers en Roger Vliegen uit Hulsberg, oftewel zangduo De Geliënde.

Eric Cruts

Altijd onderweg. Altijd op zoek naar nieuwe nummers voor te zingen. Geen feest is hem te groot. Hij is de man die de tent in feeststemming brengt. Jong en oud zingen volle borst met hem mee en kennen zijn teksten uit hun hoofd.

Feestbeest nummer 1 zijn naam is Eric Cruts en hij vraagt aan jou. Boe is dat FEESKE !

Thei en Marij

Beiden afkomstig uit en wonend in Tegelen, startten hier hun muzikale loopbaan op het carnavals-liedjesmatinée met het behalen van de 1e plaats in 1986 met Dôw bôs ’t gans. Ook hierna, op de liedjesavonden in Belfeld en in Venlo, waren zij succesvol met het behalen van finale-noteringen.

Het zangduo is niet meer weg te denken als het gaat om het Limburgse lied. Met het lanceren van hun eerste CD Veur Dich in 1993, kon niemand vermoeden dat dit een bestseller zou worden.

Programma podium Markt

Vanaf 14.00 uur gaat het los op de markt. De prins van ’t Bombakkes en van de Maskotters zullen weer het startsein geven. Theo Roosenboom zal de boel weer aan elkaar praten en de artiesten voorstellen aan het publiek. Voor iedereen die het niet lukt om aanwezig te zijn zal er een live verbinding zijn via GennepNews zodat de thuisblijvers een beetje van de sfeer kunnen proeven.

De volgende artiesten zullen optreden op de markt:

Het Feestteam

Het Feestteam wordt gevormd door Stan en Frank. Sinds 1999 weet het Feestteam met meer dan 75 feestknallers keer op keer van elke evenement een feest te maken.

De award  ‘de beste feestact van Nederland’ die al meerdere jaren aan hen is uitgereikt, bewijst dat de slogan wordt waargemaakt:

‘Een feest is pas een feest als het Feestteam is geweest‘

Muziek is beleving, feest is beleving en entertainment een ware kunstvorm. Het Feestteam is de ultieme combinatie!

Sjpringlaevend

Sjpringlaevend is een feestduo bestaande uit Dwayne Horbag en Sianne Vissers, dat Gulpen en Neer vertegenwoordigt.

Sjpringlaevend

Bekend van diverse grote Limburgse podia, zoals het ‘Auw wieverbal’ in Valkenburg (ca. 7.000 bezoekers), ‘Aod op nuj’ in Heerlen (ca. 7.500 bezoekers) ‘De 11e van de 11e’ in Maastricht (meer dan 20.000 bezoekers) en de LVK finale. Uiteraard heeft Sjpringlaevend in de gehele provincie menige zaal, groot en klein, op de kop gezet.

Gwen Dohmen

Gwen Dohmen

Wie is Gwen Dohmen? Gewoon een spontaan Geleens maedje. Zonder kapsones. Bescheiden en blij met elk optreden dat ze in de wacht sleept. Als ze op het podium staat en merkt dat ze haar publiek raakt met haar nummers.

“Geweldig dat je met je zang mensen kunt amuseren en ontroeren. Vrolijk en blij kunt maken. Dat ben ik zelf van nature ook. Die klik met het publiek geeft me altijd weer extra power. Zingen is alles voor mij. Muziek brengt het allermooiste in het leven boven.”

Kartoesj

Kartoesj is een dialectgroep uit Limburg (Westelijke Mijnstreek) die via het LVK, het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, groot is geworden.

Kartoesj

Wie Kartoesj zegt, zegt ambachtelijke Limburgstalige zang en muziek. Met onder andere de nummers “Tam Tam”, “Prins in de sjtraot”, “Dat zit bie os in de femilie”, “Sjräöme en bäöme Koor”, “Laeveslang” en “de Klaptoesj” is sinds begin 2000 Limbo-historie geschreven. Getuige de vele optredens die de band jaarlijks geeft, zijn het nummers die in heel Limburg worden meegezongen, geklapt en ‘gebäömd’. Die dus een plek hebben weten te veroveren in het collectieve geheugen van mensen tussen Eijsden en de Mookerhei.

Die Slager Swester

Die Slager Swester

Gaby en Carina Coburg zijn de zingende zusjes uit het Duitse Bayern. Ze zijn ietwat naïef, hebben nog niet veel van de wereld gezien en zijn dol op Nederland.

Door hun vele optredens in Nederland spreken ze een aardig woordje Nederlands, al is het met een sterk Duits accent. De gezellige zingende zusjes brengen heerlijke Duitse Gemütlichkeit en vermaken het publiek op onnavolgbare wijze met bekende Duitstalige meezingers, uiteraard live gezongen.

Een spetterende afsluiting met liveband Promilaasj !

Promilaasj

Opgericht in 2004 als een éénmalige gelegenheidsband maar inmiddels uitgegroeid tot één van Limburgs beruchtste bands. Iedere uithoek van onze provincie heeft reeds kennisgemaakt met de denderende Alcorock-trein genaamd Promilaasj. Vele grote podia hebben zij reeds betreden en grote massa’s feestgangers toegespeeld. Deze mannen staan garant voor een energieke liveshow en een eigenwijze invulling op dialectmuziek met een uitgesproken identiteit. Promilaasj speelt niet zomaar covers, dat zou te makkelijk zijn. Gedurfde bewerkingen van de meest bekende kneiters maar ook onbekend materiaal met een ludiek verhaal.

Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws. Bookmark de permalink.