Eerdere edities

Mé.rtzitting 2020

Terugblik Mé.rtzitting 2017

Het programma in 2017 was:

14.00 – 14.05 Opening door Theo Roosenboom
14.05 – 14.15 Openingsact
14.15 – 14.45 Bjorn en Mieke
14.45 – 15.15 Domm & Dööl
15.15 – 15.45 Doemarwa
15.45 – 16.15 Spik en Span
16.15 – 16.45 De Toddezék
16.45 – 17.15 Kölsch Platt
17.15 – 17.45 Doe Mar Wa

Terugblik Mé.rtzitting 2016

Op zaterdag 6 februari, was de Mért in Gennep voor de 15de keer goed gevuld met een enthousiast en mooi uitgedost publiek. In de aanloop naar dit spektakel was er koortsachtig overleg binnen de organisatie vanwege de slechte weersvoorspellingen, gelukkig waren de weergoden ons wederom goed gestemd.

Hierdoor konden ‘t Bombakkes uit Gennep en de Maskotters uit Ottersum dit muzikale feest net als voorgaande jaren opzetten om het carnaval in de regio te openen.
Ook dit jaar konden weer ruim 3500 bezoekers genieten op de Mért van de verschillende soorten carnavalsmuziek uit de regio en het zuidelijke Limburgse land.

mert2016-1

Theo Roosenboom opende de middag, dit maal met een soort “oerknal” waarna confetti de lucht in vloog en de Mért op haar grondvesten schudde bij “Ederein” van “La Bamba”! Hierna werd de winnende schlager “Vastelaovend ien Gennep” ten gehore gebracht door “CC Nooit Zat”, een enthousiaste jonge groep die vol overgave het spits afbeten.

Een oude bekende voor de Mért, Eric Cruts bracht met zijn onnavolgbare energie uitbarsting, gelijk stemming en zorgde ervoor dat het publiek tijdens deze set al lekker kon swingen en meezingen. Ronald en Carien verrasten de markt met een mooi optreden, en ze lieten horen niet voor niets regelmatig in de finale van het LVK te staan.
Hierna kwam een muzikaal intermezzo van “De Joekels” uit het nabij gelegen Boxmeer, die het publiek trakteerde op een mooi en afwisselend repertoire.

Het tweede deel van de middag werd knallend los getrokken door Patrick Hendrikx, deze energieke zanger (ook frontman van Woenderbaar), zweepte het publiek op en bracht het in de stemming met fantastische Duitse schlagers, waarop volop werd meegezongen en gedeind.

Net als voorgaande acts, werd ook Patrick uitgedaagd tot het zingen van een zugabe, waardoor we zo ver uitliepen dat we met het programma moesten schuiven. Big Benny, die in 2006 voor het eerst bij ons optrad gaf weer op zijn eigen karakteristieke wijze “gaas” en maakte het publiek nog verder los.

“Hoondervel” was de afsluitende act. Deze enthousiaste groep mannen zetten de markt flink op zijn kop en liet het publiek mee hossen en zingen.
De Joekels bracht ook tijdens hun tweede en laatste optreden van de middag mooie nummers ten gehore, waarna de markt langzaam leeg stroomde en mensen het café carnaval in gingen.

Ook dit jaar verliep de Mé.rtzitting gemoedelijk, hiervoor en voor een gezellig en geslaagd feest wil de organisatie iedereen hartelijk danken. Wederom een groot compliment aan u allen, feestelijk uitgedoste bezoekers, die van deze dag weer een groot feest heeft weten te maken.

Bedankt allemaal, en hopelijk tot 25 februari 2017!

Terugblik Mé.rtzitting 2015

Op zaterdag 14 maart, was de Mért in Gennep voor de 14de keer goed gevuld met een enthousiast en mooi uitgedost publiek.
afbZoals afgelopen jaren hebben ‘t Bombakkes uit Gennep en de Maskotters uit Ottersum dit muzikale spektakel opgezet om de carnaval in de regio te openen. Ook in de editie van 2015 konden weer ruim 3500 bezoekers genieten op de Mért van de verschillende soorten carnavalsmuziek uit de regio en het zuidelijke Limburgse land.

Theo Roosenboom opende op zijn eigen onnavolgbare wijze de middag, waarna de winnende schlager van 2014 “Zal ik ów ’s lekker vátte!” ten gehore werd gebracht door het verrassende duo uit Gennep & Milsbeek “William en Remi”.  Een swingend begin van de Mé.rtzitting, op een mooie melodie… Een nieuwe act voor de Mért, de Shakin’ DJ’s bracht meteen stemming en zorgde ervoor dat het publiek tijdens deze set al lekker kon swingen en meezingen.

Kartoesj, bouwde hier mooi op voort, deze rasartiesten gingen er vol voor, met o.a. het winnende liedje van het LVK “Dat zit bie os in de femilie”. Hierna kwam een muzikaal intermezzo van de swingende “Uitjedak kapel” uit Nijmegen en Gennep. Het publiek werd verrast met energieke muziek, afwisselende en opzwepende klanken.

Het tweede deel van de middag werd op geheel eigen wijze en breeduit lachend opgepakt door Tharten von Lippe Biesterfeld, deze ijdele zanger, bracht het publiek in de stemming met fantastische Duitse schlagers, waarop volop werd meegezongen en gedeind. Het programma werd vervolgd door ons eigen Siebengewaldse Lotte Tissen, die de Mert stil kreeg met het Limburgs volkslied en daarna afwisselen liet kolken en schunkelen met haar prachtige stem.

De afsluitende artiest “W-dreej” maakte het publiek nog een keer goed los met hun vele winnende liedjes van het LVK, Uit volle borst werden onder andere “Vandaag” Kôm ‘s kiéke beej ôs! en “Doot ’s gek” mee gezongen. De Uitjedak kapel wist ook tijdens het tweede en laatste optreden van de middag mooie nummers ten gehore te brengen en het publiek te raken en los te krijgen.

Dit jaar hadden we wederom prachtig weer en de bekendheid van de Mé.rtzitting zorgde voor een erg grote toestroom aan publiek, waardoor we tijdelijk mensen moesten weigeren.

Dit doen we in goed overleg met de politie, brandweer en gemeente, want veiligheid van iedereen staat voorop. Vanuit de organisatie een groot compliment aan u allen, feestelijk uitgedoste bezoekers, die van deze dag weer een groot feest heeft weten te maken.

Bedankt allemaal en tot de volgende editie!

Terugblik Mé.rtzitting 2014 

Op zaterdag 1 maart, was het voor de 13de keer een waar spektakel op de Markt in Gennep. De inmiddels traditionele muzikale opening van de carnaval in Gennep en omstreken: de Mé.rtzitting. Zoals altijd georganiseerd door Bombakkes uit Gennep en de Maskotters uit Ottersum. Ruim 3500 bezoekers vonden een plaatsje op de Markt om te genieten van de verschillende soorten carnavalsmuziek.

foto2014

Theo Roosenboom opende als vanouds de muzikale middag, dit keer met Yvonne Rutten, waarna “Per Ongeluk de Waoterkè.tel” het programma opende met hun winnende schlager van 2013: “De Génnepse Bierdaagse”.

De kop was eraf en Damazoe, met Rob, Anja en Judith uit Horst gingen op het podium uit het dak en zweepte het publiek daarmee gelijk op met heerlijke Duitse Schlagers. Danielle en Sharon maakten aan het einde van het optreden een waardig debuut als opvolgsters van Anja en Judith. De stemming zat er gelijk goed in.
Na deze geweldige opening denderde Duo La Bamba door, met o.a. het winnende liedje van het LVK “ Laef, Limburg, laef”. Vol energie liet men het publiek hossen op de Limburgse klanken.

Hierna kwam een muzikaal intermezzo van de kapel, dit jaar “De Meulenblaozers” uit Molenhoek. Het publiek schunckelde lekker mee op hun klanken. Déjà vu, pakte het publiek in met fantastisch 2 en 3 stemmig gezongen soul liedjes met veelal eigen teksten. Een vernieuwende stijl met erg verfrissende liedjes die lekker in het gehoor liggen. Het programma werd vervolgd door Eric Cruts, die in Gennep geen introductie meer behoeft. Met zijn enorm enthousiasme, zweepte hij die het publiek weer lekker op, wat men zeer kon waarderen.

Als laatste artiest trad Angelina Meijer op. De Limburgse diva wist het publiek goed mee te krijgen met haar mooi gezongen liedjes. Dat ze inmiddels ook in Noord Limburg een gevestigde naam is bleek wel toen de hele mert “Daan goon de Lemkes Aon” mee zong.

Traditiegetrouw sloot de blaaskapel, “De Meulenblaozers” de middag af met een prachtig tweede optreden. De weergoden waren ons weer gunstig gezind en complimenten voor het enthousiasme en de instelling waarmee alle artiesten het podium betraden.

Het mooiste compliment van de dag kwam echter van de artiesten, allemaal prezen ze het publiek, dat zo geweldig mee schunckelde, feestte en zong. Een groter compliment kunnen de artiesten en de organisatie niet krijgen!

Bedankt allemaal!

Terugblik Mé.rtzitting 2013 

Op zaterdag 9 februari bruiste de Markt in Gennep alweer voor de 12 keer van de muziek tijdens de traditionele opening van de carnaval in Gennep: de Mé.rtzitting. Als vanouds georganiseerd door Bombakkes uit Gennep en de Maskotters uit Ottersum. Ruim 3500 bezoekers vonden een plaatsje op de Markt om te genieten van de muziek.

Na de opening door Theo Roosenboom openden de ex-Hoogheede van Bombakkes het programma met hun winnende schlager van 2012: Da heb ik now wèr.

DSC04570aNa deze opening direct een knallend optreden van Big Benny. We hebben hem al eerder gezien en gehoord bij de Mé.rtzitting en als vanouds wist hij het publiek al direct met zijn lijfspreuk: “gaef gaas” in de juiste stemming te brengen. Geweldig zoals hij het publiek weet te bespelen en vanaf het begin zorgt voor een uitzinnig publiek. Het programma werd vervolgd door in Gennep minder bekende artiesten, namelijk Sjingboem uit het Midden-Limburgse Kelpen-Oler en helemaal uit Duitstalig Belgie Doom en Dool. Al gauw bleek, dat het niet terecht is, dat ze in onze regionen minder bekend zijn. Met enorm enthousiasme, zwier en gevoel voor performance zetten ze op de Markt een prestatie neer die het publiek zeer kon waarderen. Opvallen was natuurlijk de prachtig kleding van Doom en Dool. Als laatste artiest trad Farbizio op. De Maastrichtse Italiaan, zoals hij wel genoemd wordt, zette met vlotte Limbo-rock vooral voor de jeugdigere gasten een prachtprestatie neer. Massaal werd zijn “schiek is mich dat” mee gezongen. En na zijn optreden stonden de jonge dames in de rij om met hem op de foto te mogen. Zoveel zelfs dat Fabrizio niet aan alle verzoeken kon voldoen, want er was voor hem die dag nog een optreden.

Traditiegetrouw was er een goede blaaskapel. Dit jaar “Geine aom” oftewel “geen adem”uit Odiliaberg. Met zo’n 35 rasmuzikanten zetten zij 2 keer een mooi optreden neer.