Welkom

Welkom bij de stichting Mè.rtzitting Gennep, een samenwerking van de carnavalsverenigingen de Maskotters uit Ottersum en ‘t Bombakkes uit Gennep.

Wie kent de Groot Gennepse Gulpener Mértzitting nog niet. Er zullen in Gennep en ver daarbuiten niet veel mensen meer zijn die er nog niet van gehoord hebben. Vele duizenden kennen de Mé.rtzitting van nabij en hebben al menig feestje op de Markt in Gennep meegemaakt. Het feest is traditioneel op de zaterdag voor carnaval.

mert2016

De Mé.rtzitting staat voor gezelligheid, ongedwongen, vrij van entree, samen verbroederend met alle Vastelaovendgekken uit heel de regio genieten van live muziek en een drankje in de open lucht. Het is inmiddels dan ook uitgegroeid tot het grootste Vastelaovendfeest in de kop van Noord Limburg.

De Mè.rtzitting is begonnen in 2002 om de carnaval in de regio in te luiden, dus op de zaterdag voor carnaval, carnavalszaterdag. Op het podium voor het oude stadhuis van Gennep treden dan bekende artiesten van de Limburgse Vastelaovend op. Wat te denken van: Beppie Kraft, Angelina, Frans Theunisz, de Toddezèk, W-Dreej, de Kammeräödjes, Eric Cruts, Willi Girmis, Damazoe, Kartoesj.  Alle bekende, en soms ook iets mindere bekende, Limburgse artiesten hebben inmiddels al minstens één keer opgetreden.

Maar niet alleen zangartiesten. Binnen het concept is opgenomen dat er ook minstens één kapel gaat optreden. Diverse kapellen uit de verre omgeving hebben al opgetreden zoals: onze eigen Mèrtzittingkapel bestaande uit leden van diverse kapellen uit Gennep, Ottersum en Ven-Zelderheide, de Suukerruuve uit Milsbeek, de Everlanders uit Middelaar, Tumult uit Vortum-Mullem, Klaor Taal uit Meldersloo, Doemarwa uit Milheeze en nog vele anderen.

Een lokale act zal de Mè.rtzitting openen.

Huisregels