Mé.rtzitting zet in op inzameling van plastic bekers.

In het kader van de Single Use Plastics richtlijn wordt het verplicht om bij evenementen gebruik te maken van herbruikbare bekers, of eenmalige bekers met inzameling voor hoogwaardige recycling. Naast het meest duurzame gebrouwen Gulpener Bier past ook de inzameling van plastic bekers in ons rood, geel en GROENE evenement.

Hoogwaardige recycling betekent dat er van de bekers weer nieuwe bekers worden gemaakt. In 2024 dient minimaal 75% van de bekers te worden ingezameld en aangeboden voor hoogwaardige recycling, dit percentage loopt op tot 90% in 2027.

Als Stichting Mé.rtzitting zijn we een samenwerking aangegaan met rEvent, een professionele partij die festivals helpt te voldoen aan de nieuwe regelgeving. We hebben ook overwogen om naar herbruikbare bekers te gaan, daar zijn erg hoge kosten mee gemoeid en dit zou ook betekenen dat er tijdens de Mé.rtzitting bekers gespoeld moeten worden. Niet echt prettig werk in deze tijd van het jaar.

Een aantal festivals heeft het afgelopen jaar al bekers ingezameld, bijvoorbeeld de vierdaagse feesten in Nijmegen, dus voor een aantal mensen is het al een bekend fenomeen. We willen als organisatie graag onze bezoekers vooraf informeren dat we dit jaar op de Mé.rtzitting ook zoveel mogelijk bekers willen inzamelen voor hoogwaardige recycling.

Om dit te realiseren zullen er verschillende eilanden geplaatst worden met 2 containers met zakken erin.  
Hierin dienen de mensen hun bekers, liefst zoveel mogelijk in elkaar gestapeld, te doen. Men kan de bekers ook afgeven bij de bar als men nieuwe consumpties gaat halen.

Het is niet de bedoeling dat er ander afval in de zakken/containers gedaan wordt, anders kan het niet aangeboden worden voor hoogwaardige recycling.

Ander afval kan, net als andere jaren, op de grond gedeponeerd worden en wordt na de Mertzitting met behulp van veegwagens opgeruimd.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.