Terugblik Mé.rtzitting 2023

Op zaterdag 18 februari was de Mé.rtzitting in Gennep voor de 20e keer met een enthousiast en mooi uitgedost publiek. De organisatie had een aantal wijzigingen doorgevoerd, zo was er op verschillende plaatsen wat te eten.

Het was even afwachten na twee jaar corona hoeveel publiek er op ons muziekspektakel af zou komen. Voor corona hadden we twee jaar op rij het tweede plein op de Nieuwstraat ingericht om de drukte op de Mé.rt wat te ontlasten. Dit gaf niet het gewenste resultaat, waardoor we besloten hebben het tweede podium naar de Zandpoort (Jan Linders Plein) te verplaatsen.

Dit jaar konden 4000 bezoekers genieten op de Mé.rt van de verschillende soorten carnavalsmuziek uit de regio en het zuidelijke Limburgse land. Op de Zandpoort hadden we ruimte voor 1500 bezoekers. Door drukte op de Mé.rt hebben we het plein tijdelijk moeten sluiten, gelukkig konden de carnavalisten nog terecht op de Zandpoort.

De Knöppele op de Zandpoort

Het programma op de Zandpoort startte op 12 uur, door de regen en misschien nog een stukje onbekendheid, bleven de mensen langer thuis dan normaal. Op het plein kon worden genoten van een broodje hamburger en in de Zandstraat van Danny’s Bratwurst. Marjolein Heijltjes trapte het muziekfeestje af, gevolgd door Eric Cruts en good old Willi Girmes die de power die er brauchte weer kreeg van zijn Barbera. Antoin en Kim hebben op een erg leuke manier de middag (voor het eerst) aan elkaar gepraat. Ook de Knöppele en Richtig Rex maakten er een mooi feestje van. DJ Hans, draaide op geheel eigen wijze weer subliem de artiesten aan elkaar. Ronald & Carien zongen als vanouds goed en als afsluiter zorgde Smitje ervoor dat het plein nog even goed los ging.

Theo Roosenboom opende op zijn eigen onnavolgbare wijze de middag, samen met zijn podiummeester Louis Popelier was dit de laatste keer. Waarna hij de presentatie overdroeg aan de nieuwe presentator Pieter Coopmans en podiummeester Roel Smits.
Theo en Louis zijn door organisatie en het aanwezige publiek uitbundig bedankt voor hun jarenlange bijdrage!

Na de openingsknal door Prins Joris I en Prins Thijs II zweepten De Gebroeders Rossig uit Wijchen het publiek al meteen lekker op. Christel en Quin hadden er een maatje bij gevonden, waardoor ze weer als W-dreej op het podium stonden en hun hits ten gehore brachten. Patrick Hendikx alias Stuuterbal gaf weer veel energie en kreeg dat ook terug van het publiek. Waarna De Toddezèk voor de vierde keer de Mé.rt verwenden met hun muziek. De jonge, energieke FIO (Fiorenza) stond zichtbaar te genieten op het podium van het enthousiaste publiek. Als afsluiter dit keer geen band, maar DJ Otto Wunderbar, wat een spektakelstuk en een energie, de hele Mé.rt sprong op en neer, een geslaagde afsluiter.

In 2023 jaar hadden we, na een regenachtig begin, wederom goed weer en de bekendheid van de Mé.rtzitting zorgde voor een erg grote toestroom aan publiek, waardoor we tijdelijk mensen moesten weigeren. Gelukkig konden de mensen wel terecht op de Zandpoort. De verwachte stroom tussen de pleinen, langs de foodtrucks, kwam hierdoor minder op gang. De beheersing van de drukte doen we in goed overleg met de politie, brandweer en gemeente, want veiligheid van iedereen staat voorop.

Vanuit de organisatie een groot compliment aan alle feestelijk uitgedoste bezoekers. Jullie hebben van deze dag weer een groot feest weten te maken. Komende editie zullen er weer een aantal zaken worden aangepast om er een super gezellig en gemoedelijk feest van te maken. Hou hiervoor de website en de socials in de gaten.

Bedankt allemaal, en hopelijk tot 10 februari 2024!

Dit bericht is geplaatst in Laatste nieuws, Nieuws. Bookmark de permalink.