Belangrijke wijziging 2024

Mé.rtzitting Gennep reguleert het maximale aantal bezoekers

Mé.rtzitting Gennep gaat het aantal bezoekers reguleren met entreebewijzen. Hiermee geven ze gehoor aan de zorgen die er zijn voor de veiligheid van dit drukbezochte evenement. De veiligheid bij evenementen op carnavalszaterdag in de Noord-Limburgse gemeenten  heeft regionaal de aandacht van de  Veiligheidsregio Limburg-Noord en de burgemeesters van deze regio. Burgemeester Hans Teunissen: “Wij hebben onze zorgen besproken met de organisatie en ik ben dan ook blij met dit voorstel.” 

Met ingang van editie 2024 gaat de Stichting Mé.rtzitting Gennep met entreebewijzen (polsbandjes) in de voorverkoop werken. Ton Peters van Stichting Mé.rtzitting licht toe: “Tijdens de editie van 2023 hebben wij geconstateerd dat het veel te druk was. Dit ging ten koste van de gezelligheid en de sfeer. Door de drukte moesten we de Markt tijdelijk afsluiten, waardoor wij carnavalsvierders hebben moeten teleurstellen. Dit zorgde voor frustratie en onveilige situaties bij de entree. Met deze nieuwe aanpak menen wij de veiligheid en gezelligheid te kunnen waarborgen voor alle bezoekers.”

Burgemeester Hans Teunissen onderschrijft dat: “We willen met zijn allen een mooi feest vieren, maar daarbij mag de veiligheid nooit in het geding komen. Die verantwoordelijkheid ligt bij de organisatie. Ik ben blij met de wijzigingen die Stichting Mé.rtzitting doorvoert. Zo kunnen we met vertrouwen de vergunning verlenen voor een mooie start van de Vastelaovend in Gennep.”   

Wijzigingen editie 2024
Het doel van onze stichting is een super gezellige, laagdrempelige en veilige start van de Vastelaovend in de gemeente Gennep te organiseren, nu en in de toekomst. Daarom voeren we de volgende aanpassingen door:

  • Er zal vooraf online een beperkt aantal entreebewijzen verkocht worden voor de Mé.rtzitting. Men kan kiezen uit een entreebewijs voor de Mé.rt (3500) of een entreebewijs voor de Zandpoort bij het Jan Lindersplein (2100).
  • De entreebewijzen kosten € 5 per stuk, met een maximum van 5 tickets per persoon.
  • Op 11 januari 2024 start de online voorverkoop ’s ochtends vanaf 11 minuten over 11.
  • De entreebewijzen (polsbandjes) kunnen op woensdag 31 januari 2024 en donderdag 1 februari 2024 van 18:11 uur tot 22:11 uur afgehaald worden bij Pica Mare op vertoon van je aankoopbewijs (zaal Pica Mare, Picardie 36, 6591 JE Gennep).
  • Om lange rijen bij de muntenkassa’s te voorkomen op zaterdag 10 februari is er tevens de mogelijkheid om consumptiebonnen (breekmunten) in de voorverkoop te kopen op bovengenoemde tijden en locatie in zaal Pica Mare.

De line-up wordt zoveel mogelijk gelijk getrokken op beide podia. Bij de 2024 editie zullen 4 artiesten op beide podia optreden; bij de 2025 editie zullen dit er 7 zijn. Deze maken we binnenkort bekend.

Nadere info omtrent de polsbandjes en voorverkoop volgt via deze website en Facebook.

Video met toelichting besluit.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Laatste nieuws. Bookmark de permalink.